Skoči na vsebino

PD Videm Krško

S KOLESOM OKOLI BRESTANICE

Čas in kraj odhoda: sobota, 12.6.,  9.00, Trg Brestanica
Skupna dolžina poti v km: daljša 24km in krajša 17km

Višinska razlika-daljša: 350m, srednja 70m

Kratek opis poti:  Zberemo se na trgu Brestanice. Izkušene kolesarje čaka klasična 24-kilometrska pot, za ljubitelje kolesarjenja brez večjih vzponov 17km dolga pot.

Srednja pot se loči na mostičku preko potoka Brestanica, kjer nadaljujemo naravnost. Pri elektrarni zavijemo na glavno cesto in kolesarimo v smeri Senovega. Pri trgovini Spar zapustimo glavno cesto in kolesarimo po kolesarski poti nazaj v Brestanico, kjer pri gostišču Alegro zapustimo kolesarsko stezo in nadaljujemo proti osnovni šoli v Brestanici, tu zavijemo na šolsko pot, pri Hostlu Primoža Kozmusa se vključimo na glavno cesto in po njej kolesarimo na Rožno, kjer se pod  železniško progo pripeljemo na obrežje reke Save. Nadaljujemo po kolesarski stezi do Hidroelektrarne Krško. Tu se zapeljemo pod železniško progo in nadaljujemo po cesti nazaj v Brestanico. Pri kamnolomu zavijemo v daljši tunel nekdanje ozkotirne železnice in zaključimo s kolesarjenjem pri Gasilskem domu Brestanica.

Daljša pot poteka skozi Anže in Graben na Gorico. Sledil bo spust in vzpon na Raztez, od koder bomo pot nadaljevali nad ribniki Mačkovci v Armeško. Sledil bo spust skozi naselje Dorc, mimo Osnovne šole Brestanica in Dolenjega  Leskovca na Likov vrh. Z Likovega vrha se bomo spustili na Rožno in po obrežju reke Save, mimo gradu Turn ter mimo železniške postaje skozi daljši tunel nekdanje ozkotirne železnice prikolesarili do gasilskega doma. Ob zaključku bo sledila pogostitev s hrano in napitki. Pri varovanju nam bodo pomagali  člani PGD Brestanica in motoristi moto društva.   

Vsi udeleženci morajo na kolesarjenju uporabljati  varnostno čelado.

Prijave in informacije: Anton Zakšek, 031 663 319

Zahtevnost poti: srednje zahtevna, lahka

Malica in pijača: na poti in ob zaključku

Prostovoljni prispevek: odrastli 7€, otroci brezplačno

 

                                

                           OPOZORILO: UDELEŽENCI KOLESARIJO NA LASTNO ODGOVORNOST !