Skoči na vsebino

PD Videm Krško

S KOLESOM

OKOLI BRESTANICE

s Tonetom

Informacije

KDAJ: sobota, 18.6.2022
ČAS IN KRAJ ODHODA: 9.00, Trg Brestanica
SKUPNA DOLŽINA V KM IN ČASU: 

daljša 24 km, krajša 17 km, 

VIŠINSKA RAZLIKA: daljša 350m, krajša 70m

Zberemo se na trgu Brestanice. Izkušene kolesarje čaka klasična 24-kilometrska pot, za ljubitelje kolesarjenja brez večjih vzponov 17km dolga pot.

Srednja pot se loči na mostičku preko potoka Brestanica, kjer nadaljujemo naravnost. Pri elektrarni zavijemo na glavno cesto in kolesarimo v smeri Senovega. Pri trgovini Špar zapustimo glavno cesto in kolesarimo po kolesarski poti nazaj v Brestanico, kjer pri gostišču Alegro zapustimo kolesarsko stezo in nadaljujemo proti osnovni šoli v Brestanici, tu zavijemo na šolsko pot, pri Hostlu Primoža Kozmusa se vključimo na glavno cesto in se po njej kolesarimo na Rožno, kjer se pod  železniško progo pripeljemo na obrežje reke Save. Nadaljujemo po kolesarski stezi do Hidroelektrarne Krško. Tu se zapeljemo pod železniško progo in nadaljujemo po cesti nazaj v Brestanico. Pri kamnolomu zavijemo v daljši tunel nekdanje ozkotirne železnice in zaključimo s kolesarjenjem pri Gasilskem domu Brestanica.

Daljša pot bo poteka skozi Anže in Graben na Gorico. Sledil bo spust in vzpon na Raztez, od koder bomo pot nadaljevali nad ribniki Mačkovci v Armeško. Sledil bo spust skozi naselje Dorc, mimo Osnovne šole Brestanica in Dolenjega  Leskovca na Likov vrh. Z Likovega vrha se bomo spustili na Rožno in po obrežju reke Save, mimo gradu Turn, železniške postaje skozi daljši tunel nekdanje ozkotirne železnice, bomo prikolesarili do gasilskega doma. Ob zaključku bo sledila  pogostitev s hrano in napitki. Pri varovanju nam bodo pomagali  člani PGD Brestanica in motoristi moto društva. Na daljši poti bomo letos poskusili z boljšimi kolesarji prevoziti dva kroga okoli Brestanice.

srednje zahtevna tura, lahka

KOLESARSKA ČELADA JE  OBVEZEN DEL OPREME.

Prijavite se prosim na tel. številko 031 663 319 
ali el. naslov anton.zaksek@gmail .com.

MALICA IN PIJAČA NA CILJU.