Skoči na vsebino

PD Videm Krško

POKLJUŠKI MARATON, 11.1.2020

Poročilo s tekaškega maratona

V soboto, 11. 1. 2020, je na Rudnem polju na Pokljuki organiziral Zavod za šport RS Planica 24. Šolski pokljuški maraton.

Udeleženci prireditve so se lahko odločili za tek na smučeh, pohodništvo, pohoda s tekaškimi smučmi, pohoda s krpljami in za alpsko smučanje.

Osnovni namen netekmovalnega dela prireditve je množičnost in druženje. Vsak udeleženec si glede na interes, sposobnost in priporočilo športnega pedagoga izbere primerno aktivnost. Skupaj z učenci lahko tečejo, hodijo krpljajo in smučajo tudi starši in prijatelji.

Prireditev je popestrena s stojnicami slovenske vojske in policije. Udeleženci pa lahko aktivno sodelujejo na predstavitvi biatlona, šaljivih igrah na snegu in rokometa na tekaških smučeh.

Na Osnovni šoli Jurija Dalmatina Krško se vsako leto udeležimo zelo zanimive prireditve, na katero povabimo tudi starše in druge ljubitelje pohodništva in teka na smučeh.

Letos smo sodelovali v teku na smučeh in zimskem pohodu na Planino Javornik. Čudovito vreme in čarobna Pokljuka je navdušila vse prisotne.

Na prireditvi pa podelijo pokale trem šolam z največjim številom udeležencev. S 60. udeleženci smo prejeli pokal za najštevilčnejšo šolo na prireditvi.

Anton Zakšek

Slike s pohoda na Uskovnico in maratona učencev OŠ Jurij Dalmatin

Slikovni utrinki s pohoda Pokljuka - Viševnik - VDV - Rudno polje

Sled pohoda na Veliki Draški vrh

[sgpx gpx="/wp-content/uploads/gpx/Visevnik_VDV.gpx"]