Skoči na vsebino

PD Videm Krško

Redni in volilni zbor članov
Planinskega društva Videm Krško

Planinsko društvo Videm Krško je 27. februarja 2020 organiziralo zbor članov, ki je bil odlično obiskan. Na zboru so bili člani tako kot vsako leto seznanjeni z delovanjem društva. Po besedah predsednice Irene Lekše smo z delovanjem lahko zadovoljni. Aktivni so bili najmlajši ciciplaninci, kot tudi mladinski odsek, ostali člani, skupina starejših planincev in turno-kolesarski odsek. Uredili in prenovili smo okolico koče na Grmadi, organizirali kar nekaj tradicionalnih prireditev, dva planinska tabora in sodelovali v akcijah Občine Krško. Članstvo društvu raste. V letu 2019 je bilo organiziranih skupno 101 izletov, ki se jih je udeležilo 2759 članov. Načelnik mladinskega odseka Tone Zakšek je 19-tim aktivnim osnovnošolcem podelil zlata, srebrna in bronasta priznanja Mladi planinec.
Letošnji zbor članov pa je bil tudi volilni zbor. Člani so izglasovali razrešnico članom upravnega odbora, nadzornega odbora in častnemu razsodišču. Zatem je bil izvoljen nov upravni odbor s predsednico Jasmino Kovačič na čelu in ostalimi člani, ki so Božo Kosalec, Erna Kolar, Verena Lavrenčič, Irena Lekše, Drago Kramar, Tone Zakšek, Stane Mirtič, Vojko Omerzel, Alenka Špan in Andrej Martinčič. Novoizvoljena predsednica Kovačičeva se je v svojem kratkem nagovoru zahvalila za zaupanje in omenila, da se bo v tem štiriletnem mandatu trudila, da kočo na Grmadi čimprej odpremo za javnost. Verjame tudi, da se bo okrepilo sodelovanje z osnovnimi šolami in srednjo šolo v Krškem, saj sta v upravnem odboru dva nova člana, ki bosta aktivno pristopila k delovanju mladinskega odseka, pri organizaciji taborov za mlade in turno-kolesarskih izletov.
Irena Lekše, ki je društvo vodila 15 let, se je vsem tesnim sodelavcem zahvalila s prisrčnim darilcem. Potem ko so delovanje društva komentirali in pohvalili še povabljeni člani iz sosednjih posavsko-zasavskih planinskih društev se je druženje nadaljevalo pozno v noč.

PD Videm Krško