Skoči na vsebino

PD Videm Krško

27. POHOD PO JURČIČEVI POTI, 7.3.2020

V soboto 7. marca smo v našem društvu ponovno organizirali pohod po Jurčičevi poti. Ta pohod pri nas tradicionalno organiziramo vsako leto. Tudi letos se ga je udeležilo lepo število naših članov, nekaj je bilo tudi takšnih, ki je pohod opravilo prvič. Kljub slabi napovedi nas je narava razveselila, saj ni bilo dežja in na poti nas je občasno spremljalo sonce.
Avtobus nas je odložil v Višnji gori, kjer smo po skupinskem slikanju za arhive društva pričeli vzpon v center Višnje Gore. Tu so nekateri plačali štartni prispevek, drugi pa smo se okrepčali s kavo. Pot je vodila po strmem bregu do razvalin gradu in dalje po znani poti med množico ljudi do Polževega, kjer smo se okrepčali z dobrotami iz nahrbtnika. Nato smo pot nadaljevali do Muljave, pri tem pa se večkrat ustavili pri domačinih, kjer smo vestno žigosali kartončke in, ki so nam za prostovoljne prispevke nudili različne dobrote za naše želodčke.
Na Muljavo smo pripešačili, ko se je pričel kulturni program. Zavzeli smo standardno mesto na hribčku, od koder je lep razgled na prizorišče. Na priročno mizo iz desk so skoraj vsi udeleženci zložili dobrote iz nahrbtnika in pojedina je bila slastna. Postanek pa ne bi bil popoln, če večina ne bi zaplesala na melodije Čukov.
Ker smo vsi že uhojeni pohodniki smo pot kmalu nadaljevali do izvira Krke, ki je pod Krško jamo. Le to smo si lahko ogledali, saj je bila brezplačno odprta za javnost. Po fotkanju in razgledovanju na lepote narave, smo se odpravili do gostilne v bližini, kjer smo se okrepčali z zadnjimi grižljaji iz nahrbtnika in opojnimi požirki. Avtobus je skoraj prehitro prišel…
Pot do doma je hitro minila, kljub zastoju na avtocesti, saj smo planinci zaplesali še na avtobusu na poti domov.
Jasmina Kovačič