Skoči na vsebino

PD Videm Krško

POHOD NA GRMADO

TRADICIONALNI POHOD NA GRMADO DNE 7. JUNIJA 2020
V nedeljo, dne 7. junija 2020 smo organizirali tradicionalni pohod na Grmado, v počastitev praznika Občine Krško.  Ker so se delno sprostili nekateri ukrepi v zvezi s Corona virusom, smo se v društvu odločili, da bomo pohod realizirali.  Pohodniki so bili razdeljeni v dve skupini. Prva skupina, v kateri je bilo 34 udeležencev,  je ob 9. uri krenila po Bojanovi poti na Grmado, druga skupina, v kateri so bili učenci OŠ Jurija Dalmatina in njihovi starši, je krenila po drugi poti, štela je 50 udeležencev.  Vodila sta jo Zakšek Tone in Mirtič Stane. Prvo skupino sta vodila Kramar Drago in Radojčič Milan.   Jutro je bilo sveže, vendar brez dežja, primerno za hojo. Udeleženci so se dobro razpoloženi odpravili na pot in okoli 11. ure prispeli na  Grmado. Na cilju je vse pohodnike čakal topel čaj, na voljo pa so bile za otroke hrenovke, za odrasle pa odojek. Toplo sonce, razgled in  druženje po dolgem času, je prispevalo, da je pohod uspel, da smo vsi skupaj preživeli lep dan. Udeležence je čakal še spust v dolino, proti domu. 

Pripravila: Irena Lekše

POHOD NA GRMADO

V nedeljo, 7. 6. 2020, smo v počastitev občinskega praznika Občine Krško organizirali tradicionalni pohod na Grmado. Mladinski odsek planinskega društva se je odločil, da tokrat izbere za pohod manj znano pot. Začeli smo pri osnovni šoli, nadaljevali mimo vrtca v smeri Sotelskega. Ko smo prečkali kamniti most, smo zavili desno navkreber in se po dokaj strmi in zaraščeni poti povzpeli do Gostišča Tri lučke. Po klasični poti smo nadaljevali med vinogradi in skozi gozdiček prišli na vrh Grmade.

Po krajšem počitku in opazovanju čudovite pokrajine smo za najmlajše pripravili malico-hrenovke in čaj. Sledil je še kviz z bogatimi nagradami za najmlajše. Kar težko smo se poslovili od čudovitega okolja. Sledil je spust skozi Bučerco, Kremena, mimo ribnika v Krškem do osnovne šole.

Naši mladi planinci, ki so jih spremljali starši, so bili s planinskim izletom zelo zadovoljni. Pohoda se je udeležilo 51 pohodnikov.

Vodja pohoda: Anton Zakšek