Skoči na vsebino

PD Videm Krško

TURA

DOLOMITI

s Pio in Jasmino

Informacije o turi

DOLOMITi –  27.– 28.8.2022

Tri Cime & Cinque Torri

 

Odhod v petek ob 17. uri iz parkirišča nad NLB v KK. S kombijem se bomo zapeljali do izhodišča, kampa v Cortini d’Ampezzo (1224m).

  • Prvi dan: Vožnja do parkirišča pri jezeru Misurina (cca pol ure). Krožna pot do ene najbolj ikoničnih gora v Dolomitih Tre Cime di Lavaredo(2999m), postanek na dveh kočah (možnost kosila). Povratek v dolino do kampa in večerno druženje v mondeni Cortini. Pot: srednje zahtevna pot, cca. 6 ur.

    Drugi dan: Iz kampa se bomo zapeljali do enega najbolj slikovitih prelazov Giau (cca pol ure vožnje iz Cortine). Od tu se bomo napotili proti edinstvenim 5 kamnitim osamelcem Cinque Torri. Pot je speljana okoli njih in se krožno dvigne do Rifugia Nuvolau (2575m) (možnost kosila). Od tu sledi še spust nazaj do izhodišča na prelazu Giau.  Lahka pot, cca. 5 ur. V kolikor bomo imeli še dovolj časa in energije se lahko povzpnemo do smaragdnega jezera Lago di Sorapiss (+3h)

    Gre za kondicijsko zahtevne ture, dnevno do 8h hoje po skalnatem terenu Dolomitov.

Vremenu in razmeram primerna planinska oprema, pohodne palice (priporočljivo), topla oblačila, kapa, rokavice, anorak, malica in pijača za 2-dnevno turo, oprema za kampiranje, šotor, spalna vreča, veljavna planinska izkaznica s plačano članarino PZS za leto 2022, zdravstvena izkaznica, osebni dokument in primerna kondicijska pripravljenost (!).  Možnost kosila bo v planinskih kočah. Ture so speljane na nadmorski višini med 1500- 2500m

Planinski izlet je delno zahteven.

Obvezne prijave do srede 25. avgusta 2022 do 12. ure.

 

Vodnik izleta: Pia Peršič, Jasmina Kovačič

Dodatne informacije: 041 724 747 Pia

Tura bo izvedena le v primeru, da se na izlet prijavi 9 oseb.

Strošek najema kombija, goriva in morebitne parkirnine se razdeli med udeležence izleta. Nočitve v kampu Cortina plača vsak zase (med 12 in 15€).

V primeru slabega vremena bo planinski izlet prestavljen.