Skoči na vsebino

PD Videm Krško

ŽALOSTNA VEST – ZAPUSTIL NAS JE JANKO MEDVEŠEK

(1952 – 2020)

Z žalostjo v srcu sporočamo vest, da se je dne 11. aprila od nas poslovil naš dolgoletni član, član upravnega odbora, načelnik markacijske komisije, dolgoletni aktivni vodnik PZS in praporščak JANKO MEDVEŠEK.

Janko je ljubil hojo, gričke, gore, naravo in druženje s planinci. Žal je v zadnjih letih moral te stvari zaradi hude bolezni opustiti. Svojo ljubezen po gibanju je nekaj časa še tešil s kolesarjenjem po Krškem polju, na žalost pa ga je tudi tu bolezen zaustavila. Zagotovo je te aktivnosti zelo pogrešal.

V Planinskem društvu Videm Krško je bil aktiven skoraj 30 let. Bil je delaven in prizadeven, pomagal je pri načrtovanju in izgradnji koče na Grmadi. Bil je vedno prisoten pri organizaciji akcij in različnih del pri koči na Grmadi. Še posebej veliko je prispeval pri organizaciji in vodenju različnih del pri Kresnih nočeh na Libni.

Od vseh članov društva je bil najaktivnejši pri pobiranju članarine oziroma pri pridobivanju novih članov. Društvo je vedno in povsod predstavljal v najboljši luči, zato je uspel pridobiti veliko podporo sponzorjev in donatorjev.

V društvu ga bomo pogrešali, pogrešali bomo njegovo srčnost, delavnost, skromnost, preudarnost in pripadnost.

Janko počivaj v miru, kjerkoli že si.

UO Planinskega društva Videm Krško