Skoči na vsebino

PD Videm Krško

Srečanje mladih planincev - LISCA, 15.6.019

Datum in ura odhoda:15.6.2019 ob 8.00h
Kraj odhoda: parkirišče nad osnovno šolo Jurij Dalmatin Krško
Prevoz:osebna vozila
Cena prevoza (plača se na avtobusu)/
Potrebna oprema za mlade pohodnike:Planinski čevlji, pohodna oblačila, vetrovka po potrebi. Rezervna oblačila, majica, nogavice, hlače. Priporočam pohodniške palice.
Vodniki: Tone Zakšek
Dodatne informacije in prijave na telefonu pri vodniku ali po spletnem obrazcu spodaj do četrtka, 13.6.2019:031 663 319
Dodatna navodila:Ne pozabite kaj za pod zob in dovolj osvežilnih napitkov. Hrano in pijačo si lahko kupite na Lisci.
Planinski izlet ni zahteven in je namenjen učencem od 1. –9. razreda. Na pohod vabim tudi starše in druge ljubitelje planin.
Opis izleta:
V soboto, 15. 6. 2019, je na Lisci potekalo srečanje mladih planincev, družin in odraslih. Prireditve se je udeležil tudi Mladinski odsek PD Videm, ki ob tej priložnosti vabi planince vseh generacij na zanimivo srečanje.

Zbrali smo se na parkirišču nad Osnovno šolo Jurija Dalmatina v Krškem in se odpeljali na izhodišče na Lovrenc. Od tu smo se po nezahtevni poti povzpeli na Lisco. Za učence in dijake, ki so se želeli preizkusiti v orientaciji je bila pripravljena tudi nezahtevna orientacijska pot, ki je vključevala obisk vseh nemarkiranih vrhov med Lovrencom in Lisco. Na Lisci so bile pripravljene številne delavnice (jadralno padalstvo, gorsko kolesarjenje, narava gorskega sveta, predstavitev gorskih kolesarjev, plezanje na plezalni steni, animacija in gibalne aktivnosti za otroke) ter predstavitev mladinskega tabora Outsider v okviru našega planinskega društva.

T.Z. za MO PD Videm Krško