Skoči na vsebino

PD Videm Krško

DOGODEK

OBLETNICI KOČ NA LISCI

s PD LISCA SEVNICA

Informacije o dogodku

Vabimo na praznovanje 120-letnice Jurkove koče in
90-letnice Tončkovega doma na Lisci
Lisca je eden najvišjih vrhov Posavja, je zibelka posavskega planinstva in je priljubljena planinska, kolesarska, izletniška, padalska in turistična destinacija. S celovito ponudbo je v veselje številnih obiskovalcev mesto srečevanja, športa in rekreacije.
Planinsko društvo Lisca Sevnica upravlja z Jurkovo planinsko kočo, ki je bila na Lisci zgrajena že leta 1902, Občina Sevnica pa kot lastnica osrednjega objekta, Tončkovega doma, od prenosa lastništva v letu 2014 sistematično vnaša pomembne izboljšave v objekt in njegovo okolico, kar bogati ponudbo in kakovost preživljanja prostega časa na tej turistično-rekreativni točki.
Ob visokem jubileju obeh objektov na Lisci,
ob 120-letnici Jurkove koče in ob 90-letnici Tončkovega doma vas vabimo na pohod iz Loke pri Zidanem Mostu na Lisco, na priložnostni dogodek in na planinski večer v torek, 8. novembra 2022.

10.30: zbiranje pohodnikov na Železniški postaji Sevnica. Prijave zbira in dodatne informacije posreduje Janez Levstik na telefonski številki 031 386 262. Dolžina pohoda iz Loke na Lisco je približno 4 ure. Zaželena je predhodna prijava udeležbe. Za prevoz nazaj bo poskrbljeno.
• 16.00-16.30: zbiranje pohodnikov in udeležencev prireditve pri Tončkovem domu na Lisci.
• 16.30: priložnostna prireditev v počastitev obeh jubilejev na ploščadi pred Tončkovim domom.
Slavnostni gost bo Damjan Omerzu,
generalni sekretar Planinske zveze Slovenije

Ob tej priložnosti je izšel ponatis knjige Dogodivščine Blaža Jurka, svoja vrata pa bosta ta dan za ogled odprla tako Jurkova koča kakor tudi Tončkov dom.

 

OBČINA SEVNICA in PLANINSKO DRUŠTVO LISCA SEVNICA